Mainasse

Bijzondere Uitvaartzorg

Bijzondere afscheidslocaties

Hoe treurig de situatie van een overlijden ook is, het hoeft geen treurig afscheid te zijn. 

Als de overledene nooit naar de kerk ging, kies je niet voor een kerkdienst. Als hij of zij van het leven hield en regelmatig in de kroeg te vinden was met zijn of haar vrienden, dan mag dat afscheid ook in de stamkroeg plaatsvinden (als de eigenaar het goedvindt natuurlijk). Hield uw dierbare van watersport? Dan zoeken we een locatie bij het water. 

Wat is er nou mooier dan een afscheid zoals de overledene was: met een biertje in de hand proosten op zijn leven of met die appeltaart die zij zo lekker vond op het terras aan het strand.

Er zijn zoveel afscheidsmogelijkheden die bij het brede publiek niet bekend zijn.  Daarom zullen we hieronder een aantal mooie locaties benoemen in de omgeving Zuid-Holland. Maar er zijn veel meer locaties......

Rotterdam - Het Regentenhuis
Deze bijzondere locatie met voelbare geschiedenis is perfect geschikt voor een afscheidsceremonie en een condoleance in intiem of uitgebreid gezelschap. Het statige pand is exclusief in te zetten voor de ceremonie en de condoleance.  Gelegen op landgoed Vredenoord in Kralingen wordt uw adem benomen door deze prachtige plek. Een oase van rust en groen binnen de dynamische wereldstad Rotterdam. Het Regentenhuis van Kuyl’s Fundatie is geschikt voor een afscheidsceremonie tot 50 gasten en een condoleance tot 100 gasten bij gebruik van de gehele ruimte.  Het bijzondere verhaal en de klassieke uitstraling van het pand, maakt deze locatie een unieke plek om afscheid te nemen en herinneringen op te halen.

Schipluiden - Op Hodenpijl
Op Hodenpijl biedt een uniek decor, midden in het groene Midden-Delfland, in de vorm van een prachtige gerestaureerde kerk voor een bijzonder afscheid. Het landgoed geeft je de mogelijkheid om op een gepaste manier jouw geliefde te herdenken en een waardige afscheidsceremonie te organiseren. Deze historische kerk biedt ruimte voor 250 gasten.
Na de ceremonie is het mogelijk om in alle rust een samenzijn te organiseren met familie, vrienden en aanwezigen in het aangrenzende, sfeervolle restaurant. Hier is ruimte voor aandacht voor elkaar en ruimte om samen herinneringen op te halen. In een ontspannen sfeer kun je samen met vrienden en familie het glas met elkaar heffen.

Rijswijk - Landgoed te Werve
Een mooie afscheidsceremonie op een rustige en sfeervolle locatie geeft troost. Dit prachtige landgoed van 26 hectare waar vossen, fazanten en konijnen geen vreemd fenomeen zijn, ligt in een beschermd natuurpark in Rijswijk. De diverse ruimtes op de begane grond van het gerenoveerde landhuis met eigentijdse inrichting bieden ruimte voor 50 tot 200 personen voor de herdenkingsbijeenkomst of de condoleance achteraf.  Ook op het terras kun je te midden van de natuur samen met vrienden en familie herinneringen ophalen, zonder  opgejaagd gevoel. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht op de duiventoren en het meer. Als je behoefte hebt om er even tussenuit te gaan en je hoofd te legen, kun je een wandeling maken en de prachtige serene omgeving helemaal in je opnemen.
 

Scheveningen - De Pier
De 406 meter lange Pier in Scheveningen kent iedereen in Nederland. Dat deze unieke locatie zich sinds 2022 ook openstelt voor een condoleance of herdenkingsdienst weet echter  niet iedereen. De ruime en lichte ruimtes boven de zee bieden plaats voor 10 tot 400 gasten. Je wordt op deze legendarische locatie volledig ontzorgd door het team. Er wordt gezorgd voor een aparte familiekamer, een culinaire invulling en indien gewenst  bloemenarrangementen. De Pier is een unieke locatie voor de herdenkingsdienst van iemand die van het strand hield of graag een wandeling maakte in de omgeving. Met uitzicht op het strand en de golven kun je samen met het gezelschap mooie herinneringen aan de overledene ophalen en proosten op zijn of haar leven.

Delft - Art Centre
Een locatie midden in het groen tussen Delft en Overschie, op een paar honderd meter afstand van crematorium en begraafplaats Hofwijk Rotterdam. U kunt hier afscheid nemen van uw dierbare met een een condoleance voor- of achteraf, maar het is ook mogelijk de gehele dienst op locatie te laten plaatsvinden. Binnen in de Galerie kunnen 150 personen, buiten in de tuin is er plek voor nog veel meer mensen. Zij bieden natuur en kunst, een combinatie welke bijdraagt aan een gedenkwaardig afscheid. Als catering bieden zij ook biologische lunches, borrels en diners. 

Bleiswijk/Bergschenhoek - Vidaa Landgoed en Vidaa Lago
Vidaa biedt een gedenkwaardige condoleance of uitvaart vlakbij Rotterdam midden op twee prachtige locaties in de natuur.
U ervaart rust en sereniteit in een warme, persoonlijke sfeer. Om je heen hoor je de vogels en zie je de wind door de bomen waaien…
 Vidaa Landgoed is een locatie in Bergschenhoek, midden in het lage Bergse Bos, met een eigen eiland, met veel natuur en waterpartijen.
Vidaa Lago in Bleiswijk is een prachtige uitvaartlocatie langs de rivier de Rotte en heeft een mooi en sereen uitzicht. Beide locaties bieden zowel buiten als binnenruimte voor uw bijzondere condoleance of uitvaart.
Zo kun je afscheid nemen van je dierbare in een van de Pura Vidaa zalen binnen, bij Herba Vidaa, buiten op het gras of in de traditionele Mongoolse Ger. Een grote ronde tent, die plek biedt aan ongeveer honderd personen.

Den Haag - Villa Ockenburgh
De Kas van Villa Ockenburgh is een prachtige uitvaartlocatie die omgebouwd kan worden tot condoleanceruimte. Deze fijne plek is rustig en op loopafstand van crematorium Haagse Duinen en Ockenburgh en begraafplaats Westduin in Den Haag. Een herdenkingsdienst of condoleance kan hier op uw manier worden ingevuld. Het personeel kan jullie prachtige, eerlijke en landelijke hapjes serveren. Deze locatie werkt namelijk uitsluitend met verse seizoensproducten (soms van eigen moestuin) van lokale leveranciers. Let op, deze locatie is alleen op de maandagen beschikbaar als condoleance plek, de andere dagen van de week is de Kas geopend als restaurant.
Naast de kas is de prachtige villa met zijn restaurant ook beschikbaar als condoleance locatie. Deze villa bevindt zich op de buitenplaats Ockenburgh en wordt omringd door prachtige natuur. Een rustige plek waar in moderne en informele sfeer op eigen wijze afscheid genomen kan worden. 

Rotterdam - Dudok in het Park
In hartje Rotterdam ligt het Euromastpark waar het vroegere Oud Heerenhuys nu Dudok in het Park herbergt.
Een prachtige en intieme uitvaartlocatie waar afscheid genomen kan worden op geheel eigen wijze. In de koude periode kan het afscheid in de Parkzaal plaatsvinden. Door de metershoge ramen is er een adembenemende lichtinval in deze ruimte. Daarnaast bieden de ramen goed zicht op het prachtig aangelegde park. In de zomer kan het terras erbij worden betrokken voor een grote groep genodigden 
 mét indrukwekkend uitzicht op het oudste park van de stad.

Rotterdam - The Boathouse Kralingen
Een prachtige locatie aan het water,  uitkijkend op de Kralingse Plas en het Kralingse Bos.  Een indrukwekkend paviljoen van glas, half rond gebouwd. Ingericht met een stoere en robuuste uitstraling, leent de locaties zich voor intieme en grotere bijeenkomsten.  Bij mooi weer is het terras ook bij het afscheid te betrekken. Na de uitvaartdienst kan er een groot aantal verschillende soorten hapjes geserveerd worden.

Dordrecht - Trinitatiskapel
Deze prachtige kapel midden in het drukke centrum van Dordrecht is een rustpunt als afscheidslocatie en kan ingericht worden op de manier die bij u past. 
Bij mooi weer is het mogelijk om de beschutte stadstuin erbij te betrekken.  Ook verzorgt het catering team van de kapel prachtige hapjes, ook hierbij is álles mogelijk. 

Met de huuropbrengsten wordt deze bijzondere kapel in stand gehouden.

Hendrik-Ido-Ambacht - Cascade  
Cultureel Centrum Cascade is een multifunctioneel en professioneel ingerichte accommodatie in het hart van Hendrik-Ido-Ambacht. Het is een representatief en veelzijdig centrum waar u met een goed gevoel uw gasten kunt ontvangen.  Met maar liefst tien verschillende zalen is er altijd een voor uw afscheid. Met name de theaterzaal is geschikt voor grotere groepen. De zaal kan mooi worden belicht en foto's komen goed tot hun recht op het grote scherm. Aan  de Niagarazalen grenst ook een dakterras die u bij mooi weer kunt gebruiken.

Gouda - Theaterbakkerheij
Aan de rand van Gouda vindt u de Theaterbakkerheij, een multifunctioneel, kleinschalig theater. Laat u verrassen door de Goudse gastvrijheid en de veelzijdigheid van deze locatie. Zo is de theaterzaal heel geschikt voor een persoonlijk afscheid. De ruime zaal kan zowel met als zonder tribune verhuurd worden. Daarnaast biedt het gezellige theatercafé ruimte voor een samenzijn achteraf of voordat de ceremonie begint.

Rotterdam - Hal4 aan de Maas
Een moderne, industriële locatie met prachtig uitzicht over de Nieuwe Maas en de skyline van Rotterdam. De locatie bevindt zich naast de Watertoren in Kralingen-Crooswijk. De Theaterzaal is de grootste zaal, De Maaslounge heeft een uniek uitzicht op de Nieuwe Maas. Daarnaast beschikt Hal4 aan de Maas ook over 3 kleine sub-ruimtes, zodat u zich als familie nog even kunt terugtrekken.


Staat de locatie van uw wensen er niet bij?
In elke regio zijn dit soort locaties om een afscheid te houden. 
Laat ons weten wat en waar u dit zoekt.
E-mailen
Bellen