Mainasse

Bijzondere Uitvaartzorg

Inloggen NABESTAANDENLOKET

Nazorg

Direct na de uitvaart krijgt u van ons het condoleanceregister mee en een uittreksel van de overlijdensakte. Tevens maken wij een dossier aan op onze pagina MBU Nabestaandenloket - Afwikkeling na de Uitvaart. Via deze pagina wordt u stap voor stap meegenomen in het proces van opzeggen en informeren van alle instanties.

Enkele weken na de uitvaart komt de uitvaartverzorgster weer bij u langs om het afscheid met u te evalueren en te kijken of er nog wensen zijn. Wilt u wellicht bedankkaartjes sturen naar de belangstellenden of heeft u behoefte aan een rouwconsulent?  

Indien nodig helpen wij u ook verder met het uitzoeken van een gedenksteen, het bij-letteren van de bestaande steen of mogelijkheden voor de as-bestemming.

Nazorg

Verlies van een dierbare is ingrijpend en betekent altijd verandering. Naast verdriet komen er veel praktische zaken op u af. Er moet veel geregeld worden. Soms zoveel dat je eerst niet toe komt aan het verdriet. Of door het verdriet is er geen tijd en ruimte om praktische zaken aan te pakken. Dan proberen we dat samen op te lossen.

Opzegservice en afwikkeling nalatenschap

Onze dienstverlening reikt verder dan alleen de uitvaart. Wij weten uit ervaring hoeveel er op u afkomt in de periode na een overlijden en dat vaak onnodig kosten worden gemaakt. Daarom helpen wij u graag met onze praktische en informatieve ondersteuning.
Onze pagina MBU Nabestaandenloket - Afwikkeling na de Uitvaart biedt u een overzicht van alle acties die er na een overlijden genomen dienen te worden. Stap voor stap nemen wij u mee in het traject. Op basis van de situatie van de overledene wordt de checklist automatisch aangepast. Zo ziet u alleen wat voor ú relevant is. 

Elke actie wordt voorzien van uitgebreide informatie die u naar eigen behoefte kunt raadplegen. Daarnaast worden er ook veel zaken automatisch voor u geregeld, zoals het opzeggen van abonnementen, contracten en accounts en is er een check bij het testamenten register.

Wij maken deze pagina voor u aan, maar nadat u zelf een wachtwoord heeft gekozen, kan niemand meer in deze privacygevoelige informatie. 

Rouwbegeleiding

Indien gewenst, helpen wij u op weg met de verwerking van het verlies. We hebben contacten met verschillende instanties en  professionele rouwbegeleiders. Zij zijn een luisterend oor voor u en helpen u weer op weg. Welke begeleiding wij u adviseren is afhankelijk van wat u nodig heeft.

Opruimen

Het kan zijn dat niet alleen de financiën nog moeten worden geregeld, maar ook het huis van de overledene nog moet worden leeg geruimd. Soms lukt dat maar mondjesmaat en kan men beter toegeven dat het leegruimen (vaak het ouderlijk huis) na een verlies te zwaar is om op te pakken. 

Wij werken met vakmensen die hun vak verstaan en kunnen u in contact brengen met professionele ontruimers, die niet alleen weggooien, maar ook kijken of er nog een volgend leven mogelijk is voor meubelstukken en kleding. Zij leveren de woning bezemschoon weer op. Ook voor verhuizingen en verkoopklaar maken van de woning kunt u contact met hen opnemen. Neem hiervoor contact op met Mike van Toor op nummer 06 - 49201740 of kijk op hun website 

Erfenis

Het erfrecht is een moeilijke materie en er zijn veel addertjes en kleine lettertjes bij het erven van gelden en spullen.
Ook als de partner nog in leven is, zijn er al dingen waar rekening mee gehouden moet worden. Kindsdeel vastzetten en een boedelbeschrijving maken zijn maar enkele onderwerpen die ervoor kunnen zorgen dat ook in de toekomst de erfenis in goede harmonie plaatsvindt.
Heeft u vragen over de afwikkeling van de erfenis? Wij hebben een samenwerking met Akto Erfcoaches Nico en Nicole. U kunt hen altijd bellen, een afspraak maken of langsgaan op een van de spreekuren in de buurt.
Meer informatie vindt u op de website van Akto of bel naar 010 – 313 08 23


E-mailen
Bellen