Mainasse

Bijzondere Uitvaartzorg

Trots op wat mensen zeggen.......

Het hele team heeft geweldig geholpen met alles regelen voor het afscheid van onze moeder. Alles ging zo respectvol. Het vervoer, het afleggen en het regelen van de dienst.
Vanaf het eerste moment voelde het vertrouwd.
Rebana was altijd bereikbaar voor vragen en dacht heel goed mee.
Ze heeft echt hart voor haar werk. Heeft een hele warme en persoonlijke aanpak.
Het heeft ons heel erg goed geholpen met een stuk verwerking.
En, het was een prachtige uitvaart.
Het verliezen van een dierbare is al moeilijk genoeg maar met zulke begeleiding wordt het wel verzacht.

Dank jullie wel team Mainasse en in het bijzonder Rebana.Odette Bos (familie Van Sprundel), RotterdamFamilie van der Wal, Gouderak

Op 28 maart kwamen we voor een onverwacht overlijden te staan van onze geliefde man, vader, zoon, opa en broer. We hebben toen moeten kiezen voor een begrafenis ondernemer. Echter was dit geen lastige keuze. We hebben binnen onze familie Mainasse uitvaartzorg al meerdere malen gehad. We beschouwen hun dienstverlening als zeer prettig, betrokken en verwarmend in een moeilijke tijd waarin je dan staat.
Hun medeleven heeft ons en nu nog steeds erg goed gedaan. Niet alleen tijdens de rouwweek maar ook daarna bieden zij steun en hulp.
Wij willen jullie onwijs bedanken voor de liefdevolle zorg en steun die jullie hebben geleverd! Dit heeft ons een stukje licht gegeven in de moeilijke tijd.
Liefs, Marianne, Elisa, Daan en familie

En opeens hoorde wij, dat mijn broer Joël Diaz plotseling was overleden, tijdens zijn vakantie op Ambon.
Een reis die hij maakte met mijn moeder, broer, zus en zwager.
Dag daarna gelijk contact gemaakt met Rebana.
Binnen zeer korte tijd is alles door Rebana en Helen geregeld.
Met veel zorg en liefde heeft Rebana en Helen de uitvaart geregeld waarbij er veel rekening is gehouden.
Zelfs de handvaten voor op de kist, omdat mijn broer in een kist lag zonder handvaten, die mijn andere broer had uitgekozen op Ambon.
We hadden heel veel geduld, steun, begrip en zorg gekregen van Rebana en Helen.
Daarom raad ik aan om voor Mainasse Bijzondere Uitvaartzorg te kiezen.
Bij deze wil ik Rebana & Helen nogmaals bedanken, voor alles wat jullie hebben betekend voor ons.
Familie Diaz-Latumanuwij, Nieuw-LekkerlandFamiie L. Lokollo, Capelle aan den IJssel

Lieve Hèlen en Rebana,
De uitvaart van mijn moeder hebben wij, naast ons enorme verdriet, als een heel warm afscheid ervaren.
Alle wensen werden door jullie vervuld, alles werd geregeld en uit handen genomen of er werd meegedacht en naar oplossingen gezocht. Zo konden wij ons met de persoonlijke wensen voor de uitvaart bezighouden en ons voorbereiden op het onvermijdelijke, haar afscheid en begrafenis.
Ook werden alle vragen met geduld beantwoord. Wij hadden het gevoel dat jullie naast ons stonden, schouder aan schouder, we stonden er niet alleen voor. Bovendien was voor zowel jou Hèlen als Rebana niets teveel en deden jullie meer dan je best om alles te regelen en ons te ontzien van alle administratieve rompslomp en alles ging ook nog eens in goed overleg.
Na afloop was er ook nazorg, even informeren hoe het ging. Even langskomen.
Tenslotte kwam er nog een evaluatiegesprek en werden de laatste administratieve zaken afgehandeld. De condoleances die op de website waren geplaatst, had je netjes uitgeprint en in een mapje meegenomen, Hèlen. En zo zijn er zoveel persoonlijke ‘extra’s’ geweest.
We hadden geen betere begeleiding in deze moeilijke periode kunnen wensen.
Wij raden het daarom zeker iedereen aan om een uitvaart door “Mainasse Bijzondere Uitvaart” te laten verzorgen, en ‘bijzonder’ was het zeer zeker bij deze uitvaart zorg.
Een persoonlijke uitvaart waar aan alle wensen van de overledene en de familie wordt gedacht en vervuld.
Een betere uitvaart kun je je niet wensen.
Hèlen en Rebana wij zijn jullie zo dankbaar voor alles wat jullie voor ons en voor mijn moeder hebben gedaan. Onbetaalbaar!
Namens mijn vader L. Lokollo (Capelle aan den IJssel) en de hele familie Lokollo-Van Eijk nogmaals dank jullie wel.
Elaine L. Mainasse-Lokollo

Na het overlijden van mijn schoonvader, net voor kerst, kwam ik in contact met Rebana, ze heeft alles tot in de puntjes goed geregeld, ze voelde precies aan wat we nodig hadden en hoe we het wilden, stond altijd voor ons klaar. We waren erg blij met Rebana en zullen haar zeer zeker aanbevelen!


Familie Wilkes, Alkmaar


Pauline Treffers - van Wessem, Dordrecht

In de meest emotionele en verwarrende periode van mijn leven , voor, tijdens en na het overlijden van mijn moeder , is Helen een enorme steun voor mij geweest. Dit had ik zo nodig. Ik raad Mainasse Bijzondere Uitvaartzorg dan ook zeker aan.

Helen Mainasse-Hansum en Rebana Mainasse-de Fretes hebben mij en onze familie en vrienden fantastisch bijgestaan na het overlijden van Roberto Abdoel-Khan. Wij zijn van a tot z ontzorgd. Ze hebben het mogelijk gemaakt mijn man een onvergetelijke laatste groet te kunnen brengen. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Geen vraag was te veel, en alles was mogelijk. Helen, Rebana jullie zijn echt toppers. Dat jullie in deze hele zware tijd naast mij en mijn gezin hebben gestaan, zal ik nooit vergeten! Dank jullie wel! 👏🙏❤️Joke Brons, Vlaardingen

Nen Ketting , Den Haag.

Deze week precies 3 maanden geleden is mijn partner overleden.  Gelukkig had mijn partner al eerder  contact gehad met mevrouw Heleen Mainasse.  Hij had vooraf al afgesproken wat hij wilde en vooral ook niet wilde!  Die avond had ik mijn eerste contact met Heleen. Die eerste indruk was meteen positief.  Omdat ik er alleen voorstond hielp het me beter om alles te overzien. De andere morgen hebben  we samen alles geregeld. De crematie -plechtigheid  verliep perfect.
Alles zo goed en netjes geregeld. Helemaal aangepast aan het kleine aantal mensen in een prima sfeer. .. Alle aanwezigen zijn vol lof over Uitvaartzorg Mainasse.  De maanden daarna moest ik de flat van mijn partner leegmaken. Weken heen en weer gereisd om alles te regelen.  Daarna de administratie geregeld.  Ik moest vaak denken aan de woorden van Heleen Mainasse  : neem rust af en toe, loop jezelf niet voorbij. Wijze woorden waar ik nu nog vaak aan terugdenk.   Nu alle klussen gedaan zijn voel ik pas wat rouwen inhoudt.  Soms dagen nergens zin in. De andere dag blij worden met de sneeuwklokjes die opkomen.  En steeds denk ik weer aan Heleen ‘neem de tijd en je rust’ .  Ben nog dagelijks dankbaar voor die lieve , welgemeende woorden.   Bedankt Heleen en de anderen van Mainasse Bijzondere Uitvaartzorg. 

Jullie zijn de beste voor en na de overleden van ons vader hebben jullie ons heel goed gesteund


Arlette Monteiro, Capelle aan den IJssel

Familie Wennink, Rotterdam/Leeuwarden

Lieve Helen en Rebana,
Ik vond het heel fijn om op deze manier de uitvaart van mijn vader te laten verzorgen.
Met veel zorg en liefde dat voel je gelijk, dus een bedrijf waar jullie trots op kunnen zijn.
In zo’n situatie is het heel fijn als er een achterban is en dat zijn jullie, als enig kind sta je er toch alleen voor.
Omdat Helen weer op mijn pad kwam moest ik ook gelijk aan haar denken toen het einde van het leven van mijn vader in zicht kwam.
Samen hebben we alles doorgesproken en is het ook helemaal gegaan zoals ik het voor ogen had, mijn vader zou ook zo gewild hebben.
Het was intiem, warm, een mooi samen zijn met een lach en een traan. Bedankt voor jullie warmte en liefde want het was een heel warm gevoel.
Warme groet,
Edith

Persoonlijk, warm, integer, al na het eerste telefoon gesprek en de daarop volgende e-mail wist ik, dit wil ik!
Nog met verschillende andere uitvaart vezorgers contact gehad maar allen, nee!
De zorg, communicatie, punctualiteit eigenlijk alles, perfect!
Misschien één klein minpuntje was, dat gedurende het afleggen van mijn echtgenoot waarmee ik hielp, dat zonder overleg of afstemming mijn man zijn stijve schouder gewricht even uitgerekt werd, dat zou ik als afleg team even aangeven!
Verder heb ik en mijn familie geen onvertogen woord te vermelden, in tegendeel alle lof voor de twee dames van Mainesse!
Met Vriendelijke Groet,

Familie Visser- Hanegraaff, SpijkenisseSamuël Mainassy, Groningen

Na het overlijden van mijn vader is er contact gelegd met Mainasse bijzondere uitvaartzorg. Binnen zeer korte tijd is alles door Hèlen en haar team geregeld en konden alle afspraken en wensen kenbaar gemaakt worden. Met veel zorg en liefde heeft Hèlen met haar team de uitvaart geregeld waarbij er veel rekening is gehouden met wat Papa's wensen zouden zijn. Ook ben ik goed begeleid door Hèlen. Ik heb een foto gekregen van Papa en mij en deze staat nog altijd op de salontafel. Ondanks dat het gemis van Papa een diep gat achterlaat in mijn leven is de begeleiding van Hèlen zeer goed ervaren. 
Dank je wel voor je liefdevolle en rustige begeleiding!

Ik raad het aan om voor Mainasse Bijzondere Uitvaartzorg te kiezen. De reden hiervoor is uit ervaring van mij en mijn broer. Wij hebben vanaf het moment van overlijden van onze vader op dag 1, mogen ervaren hoe goed de zorg en service is van Mainasse Bijzondere Uitvaartzorg. Ook het contact met tante Helen en Rebana was top 24/7 konden wij hun contacten wanneer nodig,dat was heel prettig. Ook is het heel fijn dat we het op de Molukse manier hebben gedaan, dat is ook een specialisatie bij Mainasse Bijzondere Uitvaartzorg, ik kan het beamen dat als je het op de traditionele Molukse manier wilt doen, dat je dan bij Mainasse Bijzondere Uitvaartzorg aan het juiste adres bent. Zoals ik eerder zei vanaf dag 1 tot en met de dag van de uitvaart was alles top geregeld en hadden ik mijn broer echt het gevoel dat we een last minder hadden kwa zorg, omdat wij goed ontzien en gesteund werden door tante Helen en Rebana dat was echt heel fijn. Ook hebben wij recentelijk mogen ervaren, dat de nazorg ook heel prettig is, voorbeelden hiervan zijn hulp bij het zoeken van een steenhouwer en ook met het regelen van de dank kaarten. Tot slot
Tante Helen en Rebana van Mainasse Bijzondere Uitvaartzorg heel er bedankt voor het mogelijk maken van de mooie en respectvolle uitvaart van onze papa Coen.
Ondank het verdriet kijken we met trots terug hoe dit alles, mede dankzij jullie hulp en zorg allemaal tot stand gekomen is.
Nogmaals heel veel dank en zet het goede werk voort


Familie Belserang/Tulukay, Capelle aan den IJsselJolanda Mulder, Capelle aan den IJssel

Ik ben Rebana en Helen heel dankbaar voor het verzorgen van de uitvaart van mijn vader. Ik had vanaf het eerste moment al een goed en vertrouwd gevoel toen ik Rebana aan de telefoon had. Rebana heeft echt de tijd voor ons genomen en naar onze wensen geluisterd. We konden haar altijd via app bereiken en aanpassingen doen niks was teveel. Je merkt echt dat Rebana en Helen dit niet als werk zien en ze dit uit liefde en respect doen. Een paar weken na het overlijden van mijn vader zijn ze nogmaals bij ons langs geweest voor een laatste gesprek dat was heel fijn om alles af te sluiten. Bedankt Rebana en Helen 🙏🏻

Grote betrokkenheid, alles werkelijk tot in de puntjes verzorgd en bovendien alles met liefde gedaan. Zeer tevreden en dankbaar voor alle steun tussen de bedrijven door!!


Mevr. Van Heeren, DelftGerard Opmeer, Capelle aan den IJssel

Nu al weer ruim een maand geleden heb wij mijn moeder verloren. Wij hebben toen met het zoeken naar een uitvaartonderneming gekozen voor Mainasse, in de hoop een goede maar ook persoonlijke uitvaart te kunnen hebben.
En ik kan alleen maar zeggen dat ze deze hoop voor ons meer dan volledig hebben waargemaakt. Het gevoel dat je krijgt is dat Helen en Rebana niet met hun werk bezig zijn, maar met hun levenswerk. Door hun is de uitvaart zoveel meer geworden dan dat wij in eerste instantie voor ogen hebben gehad. En daar ben ik ze ontzettend dankbaar voor.
Ik kan ze dan ook van harte aanbevelen.

Door jullie heb ik mijn beide moeders een bijzonder mooi afscheid kunnen geven.
Een super fijne samenwerking met veel betrokkenheid op een rustige manier wat ik erg fijn vond.

Heel erg bedankt voor alles ♥️

 


Tessie van Ederen, Breda


Familie De Witte, Gouda

Wat een warme, meevoelende en meedenkende personen zijn de dames van Mainasse. Fantastisch zoals zij het contact onderhouden en alles regelen naar de wens van de nabestaanden en de overledene. Respect voor jullie zorg. Heel veel dank voor alles.

Mainasse heeft de uitvaart van mijn opa verzorgd en wat ben ik dankbaar voor hun begeleiding en zorg! Aan alles werd gedacht, zoveel werd ons uit handen genomen. Alles voelde liefdevol, en we kregen het gevoel dat niets onmogelijk was. Onze kinderen werden overal met geduld en liefde bij betrokken. Het contact verliep zo soepel en prettig. Ik zou het op geen andere wijze meer willen. Ontzettend bedankt voor jullie zorg en aandacht.Sabine de Hoop, Delft


Familie Bekker, Dordrecht/Rotterdam

De uitvaart was heel bijzonder. 
De organisatie van Mainasse heeft daar een grote bijdrage aan geleverd. Heel respectvol en met alle zorg en aandacht hebben de mensen van Mainasse de uitvaart verzorgd.
Ook de nazorg is heel zorgvuldig geweest.
Bedankt voor alles.

Vanaf het begin tot het einde goed en vriendelijk geholpen. Ik raad iedereen ze aan.

Silvia Nickelai, Rotterdam Hoogvliet
Familie Franse en Familie Walda, Rotterdam

Lieve Helen en Rebana,
Heel veel dank en respect voor jullie. Voor de grote steun, het begeleiden, het realiseren, verzorgen van  een mooie, liefdevolle en waardige uitvaart met lieve woorden, een levensverhaal van een bijzondere vrouw, mijn vrouw, onze moeder, schoonmoeder, oma, overgrootmoeder, zus en tante, omlijst met mooie foto’s en muziek. Een uitvaart zoals ze die verdient had en zelf zou wensen. Jullie gaven ook ons het warme gevoel en vertrouwen als zijnde familie. Ook dank voor de ondersteuning met de nazorg via het nabestaandenloket, wij hebben daar veel aan gehad. Ook het evaluatiegesprek nadien geeft de betrokkenheid van jullie aan.  Het heet met recht een bijzondere uitvaartzorg, verzorgt door bijzondere lieve dames.
Nogmaals dank.

Zo’n goede service als bij Mainasse is echt zeldzaam! De betrokkenheid, begeleiding, advies maar ook de nazorg is echt fantastisch!!! Dankzij jullie heeft mijn pa een heel mooi en waardig afscheid gekregen. Ik weet zeker dat hij met een grote glimlach heeft meegekeken!  Dank jullie wel namens de hele familie 🙏🏼


Erwin Saltzmann, Papendrecht


Jacoline Dingemans, Lekkerkerk

Zeer medelevend en persoonlijke uitvaartverzorging gehad van onze geliefde moeder. Helen en Rebana stonden in alles voor ons klaar en zij hebben alle zorg en denkwerk uit handen genomen op een uiterst liefdevolle manier. Onze dank is zeer groot ! ❤️

Er werd naar je geluisterd en je kon zelf alles bepalen hoe je het wilde niets werd opgedrongen . De dames waren fantastisch..

Mevr. De Jonge, BarendrechtNaomi Noomen - Pattinama, Capelle aan den IJssel

Ik heb eerder ervaringen gehad met een andere uitvaartverzorger van buiten onze gemeenschap die de uitvaart heeft verzorgd van mijn moeder, zus en schoonouders. Wanneer er een uitvaartverzorger nodig is, denk je automatisch aan die eerdere ervaringen en aan alles wat er binnen een paar dagen moet worden geregeld. Die ervaringen zijn vaak doorslaggevend voor de keuze als er weer een begrafenisondernemer nodig is. Dit ondanks de wetenschap van het bestaan van een Molukse uitvaartverzorger.
Eerlijk gezegd heb ik hier wel eerder over nagedacht, maar dan bekruipt mij toch het gevoel van: “ja, wil je dat wel”. Het kunnen toch gevoelige momenten zijn met stress in huis en daar wil je toch voorzichtig mee omgaan met dat stukje privacy. We herkennen het misschien allemaal wel, dan liever een uitvaartverzorger van buiten (anoniem) dan juist mensen die we kennen binnen onze gemeenschap.
In de tussentijd is ons nichtje Rebana, bij Mainasse Bijzondere Uitvaartzorg (MBU) gaan werken en het was als vanzelfsprekend dat wij haar hebben gevraagd om de uitvaart van mijn vader te regelen. Vanaf dat moment werd het regelen van de uitvaart letterlijk uit handen genomen. Al die dagen tot en met het begraven en zelfs daarna met de afhandeling en evaluatie van de uitvaart, hebben wij als warm en zeer prettig ervaren. Er wordt aan alles gedacht. Er wordt automatisch rekening gehouden met Molukse gewoontes, dat had geen verdere uitleg nodig.
Het is zo’n uitkomst dat dingen geregeld worden precies zoals jij en de hele familie het graag wilt hebben. Heel fijn dat dingen snel worden begrepen en dat er wordt meegedacht. Het gaat vaak over dezelfde Molukse gewoontes, wensen en protocollen.
En terugkomend op dat “negatieve gevoel van privacy”, een onterechte vooroordeel van mijn kant, want dat heb ik geen moment ervaren. Sterker nog, het is juist heel fijn geweest om een uitvaartzorg met Molukse achtergrond te hebben. Het haalt veel kopzorg en stress weg omdat er veel uit handen wordt genomen. Dat is het grote verschil met wat wij eerder ervaren hebben met andere uitvaartverzorgers. Veel zaken behoeven geen verdere uitleg waar we rekening mee willen houden vanwege onze Molukse achtergrond die anders is dan mensen met een Nederlandse achtergrond. En dus spreek je dezelfde taal en dat ervaarde wij als heel fijn.
Ik heb ervan tevoren niet over nagedacht, maar daarna realiseerde ik mij pas dat het zoveel fijnere, betere, rustiger en warmere ervaring is geweest met deze begrafenisondernemer met Molukse wortels.
Voor wat betreft onze ervaring met Rebana en Helen, wij hadden een hele goede communicatie, zij ondersteunen je echt met alles wat ze kunnen doen. Zij denken aan alles en doen dat op een professionele, warme en rustige wijze. Wat ook zeker heel fijn is, is dat je hen op elk moment kan bereiken. Met een andere uitvaartverzorger ben je toch afhankelijk van werktijden en moet je alles in 1 gesprek regelen en vastzetten. Nu gebruikten wij een groeps-app en dat hebben wij als zeer prettig ervaren. Constante bereikbaarheid is een pre omdat er veel moet worden geregeld en afgestemd. Rebana en Helen vormen samen een goed team.
MBU is zeer aan te bevelen, zeker voor ons mensen van Molukse afkomst, waar ook in Nederland. Zij kunnen zich goed in jouw situatie verplaatsen en met je meedenken en veel werk uit handen nemen. Tegelijkertijd zijn ze zeer professioneel en integer. Ik heb echt waardering voor jullie.
Aan alle mensen van Molukse afkomst in en buiten Capelle aan den IJssel, ik raad het iedereen in moeilijke tijden aan!!
Gewoon doen!!

Had me geen mooiere uitvaart kunnen wensen voor mijn vader!
Er word echt geluisterd naar je wensen. En alles word echt tot in de details goed geregeld. Ik zou iedereen MBU aanraden!


Astirsa Saija, Capelle aan den IJssel


Familie Buijs, Rotterdam 

Alles werd goed uitgelegd en alles werd ook gelijk goed geregeld. We hadden over heel veel dingen geen omkijken. We mochten ook onze eigen inbreng in alles geven dat was heel fijn. Wij zijn bij gestaan door Helen en kan maar 1 ding zeggen, wat een pracht vrouw!

Ben ze zeer dankbaar voor de goede en vooral menselijke benadering van de uitvaart. Niets was teveel gevraagd en ook niet bij nazorg. Een absolute aanrader in moeilijke tijd.


Gerrit Pijpers, Capelle aan den IJssel


Vera van der Kraan, Amsterdam

Prettige en duidelijke samenwerking; alles kon worden besproken op rustige wijze ondanks alle deadlines. Veel respect ervaren en meedenken met vragen en verzoeken van nabestaanden. We voelen ons liefdevol bijgestaan . En alles kwam in orde 👍

We kregen via familie in Capelle, het nummer van Rebana. Het eerste gesprek verliep al fijn. De hele uitvaart was tot in de puntjes geregeld. We konden als familie alles overlaten aan Rebana en usi Helen.
Rust, vertrouwen, een luisterend oor, professioneel, kennis van de Molukse gebruiken.
Echt een fijne samenwerking!


Familie Matulessya, Middelburg
Familie Wagenaar - Van der Starre, Dordrecht


Eerst heeft Helen de uitvaart van mijn moeder samen met ons geregeld. We vonden het toen al heel prettig hoe Helen het contact met ons onderhield en ons heeft begeleid naar een mooi afscheid. Toen mijn schoonmoeder overleed was de keuze daardoor al gemaakt. Deze uitvaart was heel anders, maar weer super zijn we begeleid door Helen en nu haar schoondochter erbij, Rebana. Heel fijn hoe alles weer ging en het afscheid was zoals wij het fijn vonden. Heel knap hoe ze contact heeft gehouden met alle kinderen en hun wensen heeft meegenomen.
We zijn super dankbaar voor hoe dit is begeleid door Helen en Rebana.
Wij raden deze mensen zeer aan, Ze zijn er wanneer je ze nodig hebt.

Ook al was het een technische uitvaart, de medewerker van de uitvaartondernemer behandelde de uitvaart met hetzelfde respect als je mag verwachten bij een grootse uitvaart. Alles wat georganiseerd moest worden werd als vanzelf gedaan en steeds was niets teveel. Bijzonder was de creativiteit bij het vormgeven van de rouwkaart, deze was niet standaard, maar is door de extra aandacht van de medewerker wel geworden zoals de overledene dat graag wilde.


Nico van Scheijndel, Rotterdam Familie Wong-Si-Kwie, Rotterdam

Via een vriendin kregen wij het nummer van Helen. Het overlijden van onze vader ging plots allemaal heel snel. Hoe moesten wij dit regelen? We gingen ervan uit dat wij zelf voor alle Surinaamse uitvaart tradities moesten zorgen. Voor we het wisten zaten wij dezelfde nacht nog met Helen aan tafel om alles in gang te zetten voor de uitvaart van onze vader.

Helen had een rustige en geruststellende houding waardoor ik samen met mijn zus al direct naast onze verdriet oor en oog hadden voor haar heldere uitleg van zaken rondom het regelen van de afwikkeling van een waardig afscheid van onze vader. Mijn vader was een Christelijke man die erg aan zijn kerk en geloof vast hield. Wij als kinderen wilden dan ook met name zijn geloof op de voorgrond tijdens zijn afscheid. HIer werd ons alle ruimte in geboden en ook in de keuze mbt de eventueel gebruiken van een Surinaamse aflegvereniging. Helen had het nummer vooraf al voor ons geregeld zodat wij direct een afspraak kunnen inplannen voor de nodige culturele afleg rituelen. Wij waren zeer verrast dat deze uitvaartondernemer hier zo goed van op de hoogte was en dat deze aflegvereniging hun niet vreemd in de oren klonk. Dankbaar dat we niet alles hoefden uit te zoeken of zelfs uit te leggen wat de bedoeling was. Uiteindelijk hebben we de keuze gemaakt geen gebruik te maken van deze aflegvereniging omdat deze niet overeenkwam met de wens van onze vader ten opzichte van zijn Christelijke geloof.
Er is die avond/nacht zeer snel en effectief gehandeld, de kleding is opgehaald, de kist en de rouwauto is uitgekozen en we hebben stil gestaan bij de keuze voor een rouwkaart via de drukker of een digitale rouwkaart.

Wij hebben samen met Rebana en Sharon zelf de laatste zorg gedaan voor onze pa. Hier werden wij goed begeleid door de dames, het was heel fijn om dit samen te kunnen doen. Het was een mooie ervaring met een lach en een traan. Die nacht is mijn vader nog op plechtige wijze vervoerd naar een afscheidscentrum in Capelle aan den IJssel waar hij de dagen tot zijn crematie zou verblijven. Dit hebben we als zeer prettig ervaren wetende dat hij in goede handen is en er niet ongevraagd of zonder ons medeweten mensen in en uit konden lopen die hem nog graag wilden zien. Wij hebben de keuze gemaakt om 1 dag voor de crematie met alle kinderen en kleinkinderen onze laatste intieme groet te brengen aan onze vader. Ook hier was Helen haar aanwezigheid belangrijk voor ons, wij hadden ruim de tijd om in alle privacy afscheid te nemen zonder dat er op onze vingers werd gekeken. Deze manier van afscheid nemen is een absolute aanrader. 
De dagen voor het afscheid hebben wij samen met Helen en Rebana een mooie plechtigheid kunnen neerzetten zoals hij het had gewild. Er werd ons veel uit handen genomen en over en weer gebeld met de nodige betrokkenen zoal de ALS- Stichting, Jofwijk, de kerk, de dragers en muzikanten en eventuele sprekers. We kregen ook een bloemist aangeboden om een rouwstuk te maken voor op de kist. Hier hebben we geen gebruik van gemaakt en zelf gekozen om het stuk eigenhandig te maken. Dit was uiteindelijk een groot succes waar we veel complimenten over hebben ontvangen. 
Er is een draaiboek gemaakt waarin alles naar wens was en dat het naar ieder zijn tevredenheid zou verlopen. Natuurlijk heb je niet alles in de hand maar een goede voorbereiding is het halve werk en die was er zeker dankzij Helen en Rebana.

Omdat onze vader 30 jaar als koster heeft gewerkt in de EBG-kerk (tot corona het onmogelijk maakte) en hij werkzaamheden verrichtte in de kerk, heeft hij de gelegenheid gehad zijn laatste  rustplaats/afscheidsdienst te laten plaatsvinden in de kerk (wat niet gebruikelijk is). Helen en Rebana hebben ondanks de strenge covid regels alles in goede banen geleid en met behulp van de dominee een liefdevolle afscheidsdienst verzorgd.

Onze lieve pa hield van veel vrouwen om zich heen en die kreeg hij ook tot op zijn laatste dag. Hij werd gedragen door de Surinaamse vrouwen dragersgroep Wan Lespeki Kari. Het afscheid was tot in de puntjes geregeld. Het was heel fijn om door deze dames begeleid te worden. En we hebben samen met het bazuinkoor op christelijke tonen gedanst en gezongen met onze vader. Al met al was het een fantastische dag om nooit meer te vergeten in de positieve zin van het woord. Mensen hebben ons nog maanden daarna positieve feedback gegeven met betrekking tot het mooie afscheid van onze vader. Ook op YouTube is de dienst van mijn vader 1,2K bekeken. Meerdere mensen hebben gevraagd naar het visitekaartje van Mainasse Uitvaartzorg. Er zijn zelfs al mensen die het nu al zeker weten dat ze Mainasse Uitvaartzorg willen voor het regelen van hun zaken mocht er een overlijden plaatsvinden.

Rebana en Helen kwamen bij ons aan huis en het voelde op een gegeven moment als familie aan. Ondanks dat hun reden van bezoek niet erg prettig was, zijn wij zo blij hen te hebben leren kennen als persoon. Ook het evaluatiemoment was fantastisch! Er was ruimte voor wat beter had kunnen gaan en wat we evt anders hadden willen/moeten/kunnen doen. Helen gaf aan dat we ons niet moeten inhouden als er een verbeterpunt is zodat zij hiervan kunnen leren en het de volgende keer anders kunnen aanpakken waar nodig. 
Hun betrokkenheid tot aan de nazorg toe, was een hele bijzondere ervaring. Want als je denkt dat het na de crematie is afgelopen heb je het mis, want dan begint de nazorg met betrekking tot het regelen van de administratie van de overledene. Dit is een hele klus maar dankzij de mogelijkheid die Mainasse Uitvaart online biedt via het nabestaandenloket heb ik grotendeels hulp en overzicht gehad in het regelen van zijn administratieve nalatenschap. Ook dan nog is Helen beschikbaar om je op weg te helpen mocht het nodig zijn.

Dankbaar en zeer tevreden kijken wij als familie terug naar een hectische periode waarin je wordt geleefd en regelmatig het gevoel heb dat je de hoofdrol in een film speelt. Maar achteraf terugkijkend als alle emoties weer hun weg hebben gevonden ga je pas beseffen hoe mooi en goed alles is verlopen dankzij Mainasse Uitvaartzorg.

Juist de persoonlijke benadering en het meedenken heeft mij doen besluiten om gebruik te maken van de diensten, die Mainasse Uitvaartzorg biedt. Qua denken en handelen liggen wij duidelijk op één lijn, wat mij een vertrouwd gevoel gaf.


Gert Jan Nienhuis, Rotterdam


Jullie Pelk - Hertogh, Rotterdam 

Midden in de nacht overleed mijn schoonmoeder.
Ik had er niet bij stilgestaan om een uitvaartonderneming te benaderen, door alle zorgen en hectiek overal omheen. Ik had heel de nacht naast haar bed zitten waken. Toen ze was gegaan en ik daar wat verloren zat, kwam het besef pas dat ik wat dingen vergeten was te regelen. Na contact met de verzekering en nadat het verzorgingshuis probeerde een standaard onderneming aan me op te dringen, zat ik daar stilletjes te googlen en heb ik Helen gebeld. In tranen. De vrouw was net wakker gebeld door me, maar direct alert, vriendelijk en zo'n warme troost. Alles zou goedkomen, ze zou zo bij me zijn. Ik hoefde niets te doen, ze ging het allemaal regelen. Eerlijk waar, dat heeft ze ook gedaan. Tot in detail. Mijn schoonvader, man en ik zijn wat verdoofd van verdriet door de dagen heen gegaan, maar Helen en Rebana hebben ons met zoveel liefde, steun en goed geregel door alles heen geholpen.
Als je een uitvaartverzorging zoekt waar ze oog voor detail hebben, zowel de nabestaanden als de overledene persoonlijk goed verzorgen en waarbij de uitvaart zelf stijlvol en waardig is, zelfs in de meest moeilijke corona tijden, dan is Mainasse met recht de Bijzondere Uitvaartzorg die ik je aanraad.

Lieve Helen en Rebana,

We hebben jullie betrokkenheid en steun enorm gewaardeerd.

Na een telefoontje stonden jullie gelijk paraat ( midden in de nacht).
Het was fijn om alle laatste wensen bespreekbaar te maken.
En het mee denken en aandragen van mogelijkheden was fijn. 
De uitvaart was tot in de puntjes verzorgd. Maar ook de nazorg was bijzonder, de tijd die jullie namen en persoonlijke betrokkenheid deden ons goed.
Familie Van der Wal - Moordrecht
David, Jane en Wijnand Mainassy, Groningen

Door mama’s plotselinge overlijden wisten wij even ons geen raad. Geen idee wie we moesten benaderen om mama’s uitvaart te regelen. Met hulp van familie hebben zij aangegeven dat tante Helen ons hierbij kon helpen. Zodoende dat er contact is gelegd met tante Helen en later via app ook met Rebana. Vanaf het eerste contact tot op de dag van de uitvaart, maar ook erna hebben zij ons er doorheen geloodst. Alles is gegaan zoals wij voor ogen hadden, maar vooral op de Molukse traditionele manier zoals mama had gewild. Ook papa moest een traantje laten rollen toen we vertelden dat tante Helen mama’s uitvaart ging regelen. Heel veel dank en tijd voor de goede zorgen over de hele periode. Zo zie je maar weer dat kilometers maken helemaal niet een ding moet zijn, als je elkaar kan helpen in nood. Nogmaals hartelijk dank. 

Wij zijn ons kind verloren. Het was het moeilijkste moment in ons leven, maar we kregen de beste hulp. Helen en Rebana waren erg behulpzaam. We zijn erg blij en dankbaar.


Kasia Gasiorowska, Capelle aan den IJsselJos den Hartog, Capelle aan den IJssel

Een aantal jaren geleden heeft Hèlen de uitvaart van mijn schoonmoeder verzorgd. Omdat wij daar heel tevreden over waren, heeft Hèlen nu ook de uitvaart van mijn moeder verzorgd.

De kennis, ervaring en persoonlijke aandacht van Hèlen zijn een welkome steun in zo’n moeilijke situatie. Hèlen zorgt voor alles wat er bij de uitvaart gedaan moet worden, en assisteert ook bij dingen zoals het ontwerpen van de rouwkaart en de bedankkaart.

Hèlen en Rebana, bedankt!

Wij zijn Helen en Rebana heel dankbaar dat zij de uitvaart zo goed hebben verzorgd van mijn moeder. Vanaf de dag van overlijden tot ver na de crematie waren zij erg betrokken en hartverwarmend.

We konden elk moment van de dag bij hun terecht en zij vroegen regelmatig hoe het met ons ging.
Ze zijn zo oprecht geinteresseerd hoe het met je gaat; zelfs dagen na de crematie houden ze contact. Echt een stukje nazorg. Kortom twee enorme lieverds met het hart op de goede plaats .

Dank je wel dames.Sandra Overdijk, RotterdamRob en Dora, Capelle aan den IJssel

Helen en Rebana, de eerste keer hebben jullie de uitvaart van mijn moeder zo goed begeleid en geregeld vandaar dat we jullie nu voor de tweede keer hebben gevraagd om dit weer voor onze moeder/schoonmoeder te doen. 

Het was weer tot in de puntjes geregeld jullie inzet is niet 100 maar 1000% heel veel dank hiervoor, ik zou jullie zeer zeker bij vrienden en bekenden adviseren. Top dames!!

In april is mijn man overleden. Helen en Rebana hebben er voor gezorgd dat er orde in de chaos kwam en liepen net dat stapje harder waardoor de uitvaart precies is geworden wat je in een toch verdrietige tijd hoopt.
Goed verzorgd met veel inlevingsvermogen. Ondanks alle coronamaatregelingen met beperkingen toch een heel warm contact.

Dames bedankt voor alles.Mevr. C. de Bruin, Krimpen aan den IJssel
Familie Bouw, Ridderkerk

In februari is mijn man onze vader en schoonvader/opa overleden.
Ik heb de naam van Helen doorgekregen van een goede vriend van ons en dat was de oud collega van Helen. Vanaf het eerste gesprek met Helen door de telefoon (en dat was al vroeg in de ochtend) voelde het al heel warm aan .Geen gevoel van snel ..snel  (geen Stresss) Alles werd die ochtend rustig in gang gezet .Rebana en haar collega hebben mijn man afgelegd met zorg en respect. daarna zijn we zo goed begeleid ..om een waardig afscheid te regelen, dat heb je heb je echt nodig  te midden van al het verdriet wat er is .Aan alles is gedacht tot aan de nazorg aan toe middels een kaartje/appjes. En... het kostenplaatje daar denkt Helen ook goed in mee zo van dit kan goedkoper enz enz .. ook voor mijn man zijn eerste verjaardag een medeleven/kaartje die dag zou kort erop zijn geweest. Ik zal /en heb  MBU aan mijn bekenden en familie zeker altijd aanbevelen. Hartelijk Dank Helen en alle collega's!

De persoonlijke betrokkenheid en benadering, de warmte, het meedenken, de professionaliteit, het 24/7 beschikbaar zijn en het echt ‘ontzorgen’ tijdens de dagen dat je het zo hard nodig hebt, hebben onze familie zoveel goed gedaan. We hebben hierdoor een uitvaart gehad die tot in de puntjes verzorgd was en waar we op de manier die wij graag wilden afscheid hebben kunnen nemen. Wij zijn Helen en Rebana dan ook enorm dankbaar en gunnen dit iedereen die hier mee te maken krijgt zodat je ruimte hebt om het verdriet te verwerken.
Helen is niet zomaar een uitvaartonderneemster; Helen is iemand die vanuit haar hart werkt en het beste wil voor de mensen die haar vragen de uitvaart van een dierbare te regelen. En dat voel je, dat merk je...Familie Van Rumpt, Capelle aan den IJsselMiranda Schotting, Schiedam

Na het overlijden van mijn vader hebben Helen en Rebana mij en mijn man op een fijne rustige en respectvolle manier bij gestaan. Alles tot in de puntjes geregeld. Zo is ook de na zorg voor mij persoonlijk als ook de regelzaken perfect geregeld. Dames bedankt, ik zal jullie net als Kok bij mij deed ook zeker een ander in een moeilijk periode van verlies aanraden.

Mama overleed van de ene op de andere dag na een heftig ziekbed. Helen en Rebana hebben ons bij de hand genomen en ons er stap voor stap doorheen geloodst. Aan alles werd gedacht en tot in de puntjes, volledig naar onze wens, verzorgd. Samen met Sharon is ervoor gezorgd dat mama er ontzettend mooi verzorgd bij lag. Er was veel contact en support, ook veel advies en bovendien zijn ze altijd bereikbaar op een hele prettige manier. We kijken terug op een hele mooie en geslaagde uitvaart voor onze lieve mama. 
Zij hebben ervoor gezorgd dat al onze ideeën samen tot leven kwamen en het er precies zo uit kwam te zien als dat we voor ogen hadden. We kunnen jullie niet genoeg bedanken.   
Carol Beijk, Rotterdam


Frely Jones, Capelle aan den IJssel

Alles werd goed en snel geregeld en je wordt door aardige mensen met knowhow begeleid. Heel belangrijk in moeilijke tijden.

Je hoopt het nooit mee te maken, maar als het ‘gebeurt’ dan ben je bij Mainasse bij het juiste adres.

Halil Adem, Hendrik-Ido-AmbachtWilly Faber, Oisterwijk

Mijn vader is onlangs overleden. Ik kon meteen Helen bellen en zij was er met haar team snel in het hospice. Ik vond dat Helen snel reageerde, makkelijk bereikbaar was en duidelijk in alles.
Met Rebana en collega heb ik mijn vader afgelegd en zij hebben mij daar goed in begeleid. Alle dank daarvoor.
Het contact met Helen was warm, betrokken en vriendelijk. En de vormgeving van de uitvaart was netjes en betrokken. Alles verliep heel soepel. Alle dank daarvoor.
Via Noach, waar ze eerst werkte, kreeg ik haar naam door. Heel hartelijk dank daarvoor.

Wij zijn heel goed geholpen door Helen, zij denk met je mee geeft suggesties als je het zelf even niet meer weet in deze moeilijke tijd. Ze heeft geduld en stond altijd klaar voor ons, we konden haar ten alle tijden bellen niets was haar teveel. Ze heeft ons goed door deze periode begeleid, waar we haar heel dankbaar voor zijn. Ik raad Mainasse uitvaartzorg zeker aan.


Dora de Groot, Capelle aan den IJssel


Laci Németh, Bodegraven

Wij hadden contact met Helen Mainasse. Hellen is accuraat en hulpvaardig en erg meelevend in de lastige periode rondom een overlijden.

Helen heeft de uitvaart van mijn man, Gerasimos Christodoulatos, uitstekend georganiseerd met veel gevoel, medeleven en aandacht voor al onze wensen. 

Ik wil haar aanbevelen als u in dezelfde droeve omstandigheden komt te verkeren.


Mevrouw J. Christodoulatos, Krimpen aan den IJssel


Rebecca Bastijn, Rotterdam

Nou wilde mijn moeder niet veel poespas. Maar Helen heeft er toch een heel bijzonder afscheid van gemaakt en alles liefdevol geregeld. We werden echt overal bij betrokken. Ik wil Helen voor mij zelf als het mijn tijd is, dat de Heer vindt dat ik naar Hem toe mag.
Ik kan haar aan iedereen aanbevelen. Iedereen vond het een fijn afscheid. En vooral dat zij je overal bij betrekt; wat anderen altijd vergeten.
Bedankt Helen

We hebben alles als zeer prettig ervaren. Van het vooroverleg, tot het overlijden in het hospice, de thuisopbaring, condoleance en de begrafenis. Alles voelde vertrouwd aan. Wat ook fijn was, was het meedenken, het letterlijk ontzorgen, zodat je als familie ruim de tijd had om goed te kunnen rouwen. Zelfs het verzorgen van de Molukse koekjes voor de gasten met de condoleance, konden we uit handen geven. Samen met Helen en Rebana, hebben wij onze broer een waardig afscheid kunnen geven. We waren trots dat jullie dit deden volgens alle Molukse tradities. Dank jullie wel.Familie Lopulalan, Leerdam


Gerrie Vermij, Maasland

Geen gewone uitvaart, een betrokkenheid die je niet vaak meemaakt.
Alles tot in de puntjes verzorgd.
Heb je vragen dan staat Helen altijd  klaar. 
Een liefdevol mens die ook nazorg geeft.

Wat ben ik ongelooflijk dankbaar dat Helen Mainasse ons heeft bijgestaan in deze toch al moeilijke periode.
Begrip, medeleven, zorgzaamheid, meedenkend en vooral de goede verzorging.

Nogmaals bedankt!!!


Inger Marsman, Gouda


Cor Barents, Rotterdam

Zeer professioneel en respectvol. Alle ruimte voor nabestaande om wensen kenbaar te maken en bieden ondersteuning aan nabestaanden waar dit gewenst is.

De zaken zijn goed geregeld. De communicatie verliep op een prettige en vooral duidelijke manier.

Elsina Sahetapy, Capelle aan den IJssel

G. Leeman, Rotterdam

In mei is onze moeder overleden.  Op advies van een vriendin hebben wij Helen Mainasse benaderd om de uitvaart te regelen.
In zo’n week tot de uitvaart komt er veel op je af en Helen heeft ons perfect door die week gecoacht, zodat we, ondanks alle coronamaatregelen, mooi en waardig afscheid van onze moeder hebben kunnen nemen.
Het contact met Helen was persoonlijk, betrokken en ontspannen. De adviezen van Helen waren goed en we zijn blij dat we ze opgevolgd hebben. De ruimte die zij adviseerde voor de crematie was perfect en had de juiste intimiteit voor het kleine gezelschap dat aanwezig kon zijn.
Door haar coaching is het echt een mooie uitvaart geworden. Helen ontzorgt; je kunt erop vertrouwen dat het goed geregeld wordt en dat er geen losse eindjes zijn. Dat blijkt o.a. uit het feit dat ze ons via de groepsapp op de hoogte hield, maar ook door een draaiboek te maken en dat van te voren door te nemen en bijvoorbeeld door van alle bloemen en boeketten die gestuurd waren een foto te maken met bijbehorend naamkaartje.

Het zijn de kleine dingen die het hem doen en die maken dat we met een goed gevoel terugkijken op het afscheid van onze moeder.

Het nazorgtraject dat aangeboden wordt, het nabestaandenloket, was ook goed. Veel kan via dat nabestaandenloket geregeld worden, zoals het opzeggen van abonnementen.

Tot slot een compliment voor alle bedrijven waar Helen mee samenwerkt. Zij hebben uitstekend werk geleverd.

Helen Mainasse weet in de lastige Corona tijd op een rustige wijze de familie te begeleiden naar een mooi afscheid binnen de mogelijkheden. Ze dringt daarbij haar mening niet op, luistert goed en ondersteunt waar het nodig is. 
Wij bevelen haar van harte aan.


Familie Gennissen, Rotterdam
Jeannette Langeveld, Hardinxveld-Giessendam


De uitvaart van onze moeder en vrouw is door jullie verzorgd. Het kenmerkt jullie echt dat er heel respectvol gehandeld wordt naar de overledene, maar ook naar de familie toe. Wat ik als heel fijn heb ervaren is dat alles mag en kan zolang je jezelf er maar goed bij blijft voelen. Ook het financiële plaatje wordt al snel duidelijk. Geen verrassingen achteraf. Het was een hele fijne ervaring in een moeilijke tijd die een goede herinnering achterlaat.

Tijdens een intiem afscheid van mijn moeders vriendin zag ik hoe haar dochter, de nabestaande, begeleid werd door Helen. Onder de indruk van Helen fluisterde ik mijn moeder in haar oor "mam, die dame ga ik bellen als het ooit zover komt". 
Een jaar later stonden mijn broer en ik er opeens voor, onze lieve moeder overleed... zomaar plotseling. In shock... het was laat op de avond, 1,5 uur rijdend naar ons ouderlijk huis... popte Helen in mij op en ondanks het laat was nam ze haar telefoon gelukkig op!
Al 3e generatie (half)Moluks en niet (meer) wonend in een Molukse wijk wensten wij onze moeder een onvergetelijke uitvaart te geven met elementen uit de Molukse traditie. En dat is gelukt, met steun van familie, vrienden en de geweldige begeleiding van Helen ontstond een boven verwachting bijzonder prachtig afscheid waar wij nu met een glimlach & traan aan terug denken.
Helen is een professional, staat 24/7 paraat, werkt hard, denkt mee, vult aan, is op de hoogte van de Molukse tradities, zij bewaart de rust en begeleidt je door het hele proces. Niet alleen tijdens het organiseren van de uitvaart, zelfs in de periode daarna, een berichtje op de pijnlijkste dagen, fijne woorden en erkenning voor de pijn die je dan moet leren dragen.

Bedankt lieve Helen!Rachel Walaluhun, Noordwolde/Amsterdam
Marion


Vanaf het allereerste telefonische contact was er een gevoel van vertrouwen. Dat vertrouwen heb je waargemaakt in de periode die volgde. Je hebt ons op een heel prettige, warme en integere manier naar de uitvaart toe begeleid. Er was altijd tijd voor een praatje, voor advies, voor ondersteuning. De plechtigheid is precies verlopen zoals we voor ogen hadden: klein en intiem.
Vorige week hebben we e.e.a. al mondeling geëvalueerd. Ook dit vond ik een fijn, persoonlijk gesprek.
Ik wil je - ook namens mijn broer - heel hartelijk bedanken voor alles wat je voor ons gedaan hebt en ik wil jou en Helen veel succes toewensen met jullie bedrijf.

Een laatste afscheid kan je maar een keer doen en dat moet goed zijn. Het was een mooie uitvaart, die ons ook tot troost is. 
Helen neemt je in die moeilijke tijd na het overlijden van je dierbare bij de hand. Regel de praktische zaken, adviseert en steunt. Ze is steeds goed bereikbaar, reageert snel en geen vraag is te gek. Wij zijn blij deze keuze te hebben gemaakt.


Ellen Prins, Rotterdam

Ton van der Gaag

Het vertrouwen waard!
Het overlijden van mijn moeder kwam niet onverwacht zodat ik op voorhand bij verschillende bedrijven heb geïnformeerd. MBU kwam daarin qua prijs al beste uit de bus. Er waren zeker wat verschillen. Gezien wat slechtere ervaringen van mij en anderen was ik nogal argwanend, maar MBU heeft mij weer vertrouwen in de branche gegeven. De service was uitstekend. Niets was teveel gevraagd. Eerlijk en deskundig advies waardoor het geheel veel beter en voordeliger wer als ons oorspronkelijk plan. Ook de bedrijven waar ze mee samenwerken, zoals verzorgers, drukker en zeker de bloemist, zijn zeer goed. De communicatie was ook heel prettig en persoonlijk. Kortom: Van harte aanbevolen!!

MBU is zeer aan te bevelen. Helen Mainasse en Mirjam Boogaard zijn als uitvaartverzorgsters goed op elkaar in gespeeld en hebben verstand van zaken.

Vanwege de typische Molukse begrafenis hebben we voornamelijk contact gehad met Helen. Ze heeft zich goed gehouden aan de wensen van onze moeder en peettante. Zoals vermeld op de site was ze dag en nacht bereikbaar en stond ze met alle geduld ons te woord. Ze was zeer professioneel in het nemen van cruciale beslissingen die nodig waren om de begrafenis soepel te laten verlopen.
Tevens hield ze goed rekening met de wijze waarop het Molukse gemeenschap in Nederland afscheid neemt van hun dierbare familieleden. Met de vereiste, integriteit, empathie, trouw en transparantheid (financiële aspect) hebben we samen de beide afscheidsdiensten in Capelle a/d IJssel en Maastricht tot een goed einde weten te brengen. Hiervoor zijn we Helen en Mirjam ontzettend dankbaar.  

Voor de achtergebleven nabestaanden is het van wezenlijk belang dat de begrafenis goed verloopt. Hierbij hebben we ook mogen ervaren dat er altijd onverwachte momenten zijn waarbij goed doordachte beslissingen genomen moeten worden. MBU deinst niet terug voor dit soort momenten. We hebben in alle rust afscheid mogen nemen. Hierbij heeft MBU ons dag en nacht bijgestaan. MBU is sterk aan te bevelen.  

Patrick Waelauruw, Maastricht
Marcella Mauwa, Capelle aan den IJssel
Familie Hol-Bakker, Dordrecht

We bevelen Mainasse Boogaard van harte aan!

We hebben de ondersteuning die we bij het afscheid van onze moeder hebben ontvangen zowel als professioneel als buitengewoon toegewijd ervaren. Aan de kleinste details werd gedacht. Het contact was altijd warm, authentiek, persoonlijk (en soms ook prettig informeel). 

Helen en Mirjam, hartelijk dank voor alles! 

Onze moeder is in november 2019 na een kort ziekbed overleden. Alhoewel dit niet onverwacht kwam, blijkt dat op het moment dat het gebeurt er toch nog heel veel moet worden geregeld, in zeer korte tijd, en onder veel emoties. Het was daarom heel waardevol dat Helen en Mirjam van MBU er waren voor de logistieke ondersteuning van het hele proces, van de formaliteiten met het ziekenhuis tot aan de uitvaart, en van het drukken van de rouwkaarten tot aan de procedurele afhandeling na de crematie. De grote waarde van MBU ligt in een uitzonderlijke combinatie van ervaring, efficiëntie, invoelen wat de familie doormaakt en aanvoelen wat de familie wil, en de bereidheid om al het mogelijke - en meer dan dat - te doen om een waardig afscheid mogelijk te maken.
Familie van der Meer, Rotterdam


A.M. van Dam – Schrijn, Ridderkerk 

Mirjam is een uitermate adequaat, integer en fijn mens. Dat geeft een vertrouwd gevoel tijdens een intense (voor mij nieuwe) ervaring, waardoor deze veel lichter wordt.

Wij als familie hebben MBU als heel prettig en persoonlijk ervaren. Er werd rekening gehouden met persoonlijke wensen en vragen en er werd meegedacht.
Heel fijn in zo’n moeilijke periode.


Familie van der Wal, Moordrecht 


Chantal Moen en Jo van Doorn
SC Feyenoord, Rotterdam

Geschokt en vol ongeloof waren wij toen wij uit het niets de uitvaart van onze lieve vriend Ellery moesten regelen. Één waarbij daadwerkelijk niets vooraf geregeld was, maar het wel van groot belang was dat wij hem een mooi en waardig afscheid konden gaan geven zoals hij dat had verdiend en gewild zou hebben… Maar waar moesten we beginnen? De rollercoaster die wij toen hebben moeten doorstaan is ons op meerdere vlakken vergemakkelijkt door het fantastische, professionele maar vooral ook oprecht gevoelige handelen van Mirjam en Helen. 
Zij zijn op ons pad gekomen via de welbekende "ons kent ons" wijze, maar wat zijn we dankbaar dat we elkaar daarbij hebben mogen vinden. 
Zij hebben ons bijgestaan vanaf het moment dat onze El uit het ziekenhuis gehaald moest worden, tot het moment wij de kist hebben moeten laten zakken. 
De contacten die zij voor ons hebben gelegd voor zaken zoals het vervoer uit de koelcel in het ziekenhuis, de kist, de Dodge waarmee we de kist mochten vervoeren, het afscheid bij de Kuip, het crematorium en alle zaken die daarbij komen kijken en vooral de wil om overal in te slagen aan onze wensen te voldoen was onvoorstelbaar. Zij waren geen ‘bedrijf’ zij waren met ons, om het mooie afscheid dat wij Ellery hebben willen en kunnen geven te organiseren. 
Zeker noemenswaardig is ook de nazorg die zij met heel veel begrip en gevoel uitvoeren voor zaken ná de uitvaart m.b.t. de as in ons geval. 
Wij danken Mirjam en Helen dan ook uit de grond van ons hart voor de hulp die wij van hen hebben mogen ontvangen. We hopen het voorlopig niet meer nodig te hebben, maar wanneer onverhoopt de zorg van een uitvaartonderneming noodzakelijk blijkt is er voor ons maar 1 die wij hierin het vertrouwen geven en dat zijn zij.

Noach* is een uitvaartzorg die ook echt zorg geeft. De wensen die je hebt worden ook echt waargemaakt en uitgevoerd. Fred, mijn man, had de wens voor een zilvergrijze Mercedes met Turbo, en die werd ook heel even in volle vaart gebruikt, prachtig zou hij dat hebben gevonden! Het was een afscheid met een lach en een traan, ik kan iedereen Helen aanbevelen. Het doet je goed als alles zo netjes en glad verloopt. Mijn man heeft de uitvaartbegeleiders nog persoonlijk kunnen ontmoeten en dat gaf ons een goed gevoel. Dit was voor ons de eerste keer om dit van dichtbij mee te maken, Helen wees ons op allerlei zaken om rekening mee te houden, je hebt dan pas door wat er allemaal bij komt kijken. Ondanks alles was het een prettige ervaring voor mij en de kinderen. Dames petje af voor jullie inzet en veel dank! 


Jeannette Luijendijk-Ydema en kinderen, RotterdamJeannette van Neck, Bergschenhoek

Binnen 6 maanden na het overlijden van onze vader ging de gezondheid van onze moeder heel hard achteruit. Zij zou niet lang meer te leven hebben. Via offerte.nl hebben wij diverse offertes opgevraagd. Vlak na het verzenden van het verzoek heeft Helen direct telefonisch contact met ons opgenomen. Het was een heel goed en medelevend gesprek. Zij toonde ook veel belangstelling en medeleven met betrekking tot het overlijden van onze vader. Vlak na het gesprek hebben wij van haar de offerte ontvangen. Ook van meerdere uitvaartverzorgers hebben wij een offerte ontvangen. Echter bij Helen was het gelijk een goed gevoel. Spijtig moesten wij al binnen één week gebruikmaken van de dienst van Helen en Mirjam. Op 24 juni is onze moeder in alle rust ingeslapen. Helen en Mirjam zijn gelijk gekomen om de uitvaart van onze moeder te regelen. Er werd goed naar onze wensen geluisterd. Beide toonden veel empathie. Er werd gelijk een Whatsapp groep aangemaakt, zodat het contact laagdrempelig werd. De volgende ochtend had zij alweer een berichtje gestuurd om te vragen hoe het met ons ging. De gehele tijd tot aan de crematie was er regelmatig contact. Van "Hoe gaat het met jullie, hebben jullie nog vragen, wensen?"
Wij kregen ook een draaiboek van de crematie, zodat iedereen wist hoe de crematie zou gaan verlopen. Voorafgaand aan de crematie heeft Mirjam onze kleine neefje bezig gehouden. Zij heeft hem over de crematie verteld, zodat wij in alle rust afscheid van onze moeder konden nemen.
De uitvaartdienst was erg mooi, intiem en geheel naar onze wens. Er werd door Helen mooi over onze moeder gesproken. Ook zjjn er door Mirjam en Helen bij het definitieve afscheid nog foto's genomen. Deze foto's koesteren wij heel erg. Ook de nazorg en de afwikkeling achteraf hebben wij als heel prettig ervaren. We vonden het erg prettig dat zij ook na de crematie nog contact hield en belangstelling toonde.

Helen en Mirjam heel erg bedankt voor de mooie uitvaartverzorging van onze moeder. Heel veel succes met jullie nieuwe gezamenlijke bedrijf MB Uitvaartzorg.

Het is al bijna een jaar geleden dat ik in contact kwam met Helen. Mijn mama was plotseling overleden en voor mij nog veel te vroeg. Dan moet je als dochter zijnde maar in één keer alles klaar en paraat hebben. Mama is Moluks en wilde graag een Moluks afscheid. Ik als dochter zijnde wist wel haar wensen, maar kende door niet in een Molukse wijk te zijn opgegroeid niet alle gebruiken die daar bij horen. In zulke emotionele dagen mis je dan net diegene aan wie je het wil vragen, maar juist voor haar moest ik het afscheid gaan regelen. Ik was nog bezig met het besef dat mama er niet meer was en alles moest "even" binnen 4 dagen geregeld worden. Helen was er voor mij om de begeleiding te doen en mama een afscheid te geven waar ze zelf heel graag vanuit de hemel bij zou willen zijn. Het was een persoonlijk, warm en intiem afscheid. Helen heeft ondanks dat ze mama niet bij leven heeft leren kennen haar een afscheid gegeven die 100% haar persoonlijkheid weergaf. Niet alleen tijdens de emotionele dagen was Helen voor mij een rots in de branding, maar zeker een paar weken later. Helen komt zelf langs om te kijken hoe het gaat en heeft ze de nazorg die daarna kwam overgedragen aan Regillio. Het waren twee goede gesprekken die ik met hem heb gehad. 
Niet alleen tijdens de verdrietige dagen was de warme zorg van Helen er, maar ook zeker de periode erna.

Wil je een mooi afscheid en de persoonlijke aandacht zowel tijdens de emotionele dagen van afscheid nemen als de periode wanneer het stil is en je van jezelf vindt dat je weer "normaal" moet functioneren. Dan zeg ik met een eerlijk en gerust hart vraag, mail of bel Helen. Helen geeft je de warme begeleiding en naast Helen was daar ook Regillio voor mij. Ik kan een ieder Helen Mainasse aanbevelen voor het regelen van je eigen afscheid of dat van een dierbare. Helen luistert goed naar je wensen en daar waar je het zelf niet weet springt Helen in en geeft suggesties zodat in mij geval ik achteraf met een goed gevoel kan zeggen dit was zoals mama het zou hebben gewild.

Natascha Bruggeman, Amsterdam/HeerenveenIngrid de Klerk, Rotterdam

 

Door Helen kunnen we terugkijken op een verdrietig maar toch mooi afscheid van onze moeder.
Dank je voor alles Helen.

Noach* ontzorgt op moeilijke momenten.
Mevrouw Mainasse is een professional die op gepaste wijze het afscheid en alle zaken die daarvoor moeten worden georganiseerd afstemt met de wensen van de familie, zodanig dat zij ondersteunt en er is waar nodig!


Fam. Baatenburg de Jong, Voorburg

Cindy Boer, Harry Lorwa, Barendrecht

We kregen bij Uitvaartzorg Noach* direct na het eerste telefoontje een uitgebreide gespecificeerde offerte; dat maakte direct al een goede indruk!
Alles mag, alles kan en professionele adviezen (puttend uit een grote ervaring) waren ruim voorradig, maar altijd vrijblijvend. Moeilijke keuzes soms.
De uitvaartverzorgster Helen was altijd snel en accuraat; de contacten waren laagdrempelig via de Whatsapp en/of GSM.
Alle gesprekken en voorbereidingen waren empathisch, geduldig en troostrijk waar nodig.
De dagelijkse begeleiding van Noach in het zorgcentrum was hartverwarmend.
De uitvaartdienst en de begrafenis waren helemaal "op maat" naar onze wensen.
In zijn totaliteit een perfecte organisatie met veel persoonlijke aandacht in deze moeilijke en hectische tijd.
Ook de nazorg en de afwikkeling achteraf was prettig om te ervaren.
"Moeder had alvast een Engel naar beneden gestuurd!"
Bedankt Helen!

Beste Hèlen,
Heel veel dank voor een begripvolle, uitgebreide en professionele verzorging van de uitvaart van mijn moeder, met bijzondere wensen, zoals de blauwe rouwauto, de locatie De Palm, de foto's van geliefden, die reeds zijn heengegaan, en een lange rouwplechtigheid, met veel filmclips, muziek en foto's. En meehelpen met het allemaal voorbereiden, en begeleiden van de baar en de auto. De ceremonie was een waardige afsluiting van het leven van mijn moeder, en laat een mooie herinnering achter. Uw flexibele inzet, zorg en medeleven is hartverwarmend, en ook het meedenken over de asbestemming en adviezen voor de nasleep hebben mij veel geholpen. Dat alles inclusief voor een heel betaalbare prijs.
Ik zal Noach* zeker aanbevelen, ik ben super tevreden.
Mevr. P. Keizer, Rotterdam

R. Beekman, Gouda

Ik wilde een uitvaartverzorger die deskundig was en gewoon alles regelde, rekening houdend met de wensen en financiële aspecten van de nabestaanden. Helen is hiervoor de aangewezen persoon. Ze heeft vanaf het minuut van overlijden tot en met de uitvaart alles perfect geregeld. De gemaakte afspraken zijn nagekomen. 
Als je je geliefde verliest ben je verlamd en ben je met 1 ding bezig: afscheid nemen van je geliefde. Je kan niet eens meer fatsoenlijk denken. Gelukkig was Helen er die de zorgen van de gehele uitvaart en condoleance van mij wegnam, zodat ik de tijd had om afscheid te nemen van mijn geliefde. Ook was ze er gewoon voor een luisterend oor. In deze zware periode was ze 24/7 voor ons beschikbaar.  Maar ook na de uitvaart heeft ze contact met de nabestaanden over het verlies en hoe het met ons vergaat. Als afsluiter heeft ze de bedankkaartjes top geregeld!
Samengevat is Helen als uitvaartonderneemster: deskundig, accuraat, efficiënt, denkt mee, werken onder tijdsdruk, zondig improviseren, heeft een groot netwerk en komt afspraken na.
Helen heeft mij ont zorgt! 

Wij hebben een fijne ervaring met Helen Mainasse-Hansum van Noach* uitvaartzorg gehad. Ze luisterde goed naar onze wensen en dacht erg goed met ons mee. Wij zouden haar zeer zeker bij andere mensen aanbevelen, alles is boven verwachting verlopen. Wij kijken er met een warm gevoel op terug.


Cock de Bruijn, Gouda


Cobie Brouwer, Den Haag


Alles super geregeld en alles is bespreekbaar.

Ik had al veel goede verhalen gehoord. Maar toen mijn nichtje uit Amsterdam Helen Mainasse uitkoos om de uitvaart van haar moeder in Heerenveen te begeleiden kon ik zelf ervaren hoe goed en warm dit werd gedaan. Helen Mainasse mijn complimenten!!!


Efie Tapilatu, Capelle aan den IJssel


Tony Wattimena, Capelle aan den IJssel

Verlaat, maar beloofd is beloofd, dus hierbij mijn review.
Usi Helen heeft de uitvaart van mijn lieve moeder goed verzorgd. Met als extra, een goed luisterend oor, goede adviezen en altijd bereikbaar. Ook met begrip voor de Molukse cultuur en adat.
Bedankt usi en hele fijne warme dagen met de fam.

Hèlen Mainasse heeft de uitvaart van onze moeder verzorgd.
Het betrof een Rooms Katholieke begrafenis, waarbij door de familieleden heel verschillend gedacht werd over wat wenselijk was.
Hèlen heeft dit voorbeeldig bij elkaar gebracht, met veel ruimte voor ieders wensen en suggesties voor persoonlijke tintjes.
Wij kijken met heel veel 'genoegen' terug op de begrafenis, waarvan iedereen zei dat deze mooi was en paste bij onze moeder.
Dank je wel Hèlen.Familie Schelfhout, Den HaagDitte van der Berg - Rotterdam

Na het overlijden van onze vader kozen we voor een christelijke uitvaartverzorger en maakten kennis met Hèlen Mainasse van Noach* uitvaartzorg. Hèlen bleek een warme persoonlijkheid die flexibel wist om te gaan met de verschillende ideeën in de familie t.a.v. de invulling van de uitvaart.
De uitvaart bestond uit een kerkdienst, rouwstoet naar de begraafplaats, de teraardebestelling aldaar en een condoleance op een andere locatie met ca 200 genodigden.
Hèlen nam alle zorg uit handen, maar gaf desgewenst ook de ruimte om zelf onderdelen te regelen. Ze was helder over de kosten en dacht mee over goedkopere alternatieven. Het contact met Hèlen verliep erg prettig en we hadden ons geen betere begeleiding kunnen wensen. We konden haar altijd bellen en ze dacht mee in een whatsapp-groep over de details. Ze nam niet alleen de uitvaartzorg voor haar rekening maar gaf ook aandacht aan de rouwverwerking en de te regelen zaken na de begrafenis. We vonden het erg prettig dat zij ook na de begrafenis nog contact hield en belangstelling toonde.
Dankzij de fijne samenwerking met Hèlen hebben wij onze vader een mooi afscheid kunnen geven.

Door mond tot mond reclame ben ik zo op het adres van Helen gekomen. Mijn man was nog in leven ik zei tegen mijn man zullen wij alvast dingen regelen zodat als wat gebeurd is alles geregeld. Hoeven wij onze kinderen niet lastig te vallen. Mijn man belde
Helen eerste afspraak gemaakt, de tweede is nooit gebeurd want hij was plotseling overleden.
Het is zo bijzonder dat ik Helen heb leren kennen . Een warm hart en voelt echt met je mee, geeft adviezen. Ze laat je niet in de steek belt af en toe nog om te vragen hoe het gaat. We hebben een familie band een lief persoon.Soekirah Groeneweg, Capelle aan den IJssel
Hannie Borgman, Nieuw Lekkerland

Ik had via een offerte site informatie ingewonnen. Helen reageerde heel snel door te bellen en zei bij het tweede gesprek dat ze op Facebook had gekeken en stelde geïnteresseerd persoonlijke vragen. Dit deed mij besluiten om niet meer verder te kijken en te kiezen voor haar begeleiding. De duidelijke info en betrokkenheid en professionele benadering na het overlijden van mijn man was zeer prettig. Ook de manier waarop de kleinkinderen bij het proces zijn betrokken verdient alle lof. Ook na het overlijden stopte de persoonlijke interesse niet. Ze heeft in een moeilijke tijd gezorgd voor een waardig afscheid, waar we met een warm gevoel op terug kunnen kijken.

Hele fijne en persoonlijke begeleiding😗

Esther van der Velde, Delft


Mariele van der Horst, Den Haag

Via internet een offerte aangevraagd. Deze kwam na een korte inventarisatie snel en week niet af van de eindafrekening. Helen is prettig en ontspannen. Ze heeft meteen door als je iets anders wilt en zoekt dan samen tot het helemaal goed voelt.

 * Helen was in 2018 en 2019 franchisenemer van NoachE-mailen
Bellen