Mainasse

Bijzondere Uitvaartzorg

Bloemen 

Bloemen zijn vaak het laatste cadeau aan de overledene of ze worden gegeven ter vertroosting voor de nabestaanden.
Bij de ene uitvaart kiest men alleen een enkel kiststuk, bij het andere afscheid staat overledene volledig in de bloemen.
Gelukkig zijn daar geen regels voor en kan ieder zelf bepalen wat hij/zij bij de uitvaart wenst.

Wij kunnen voor de familie in rouw bemiddelen bij een bloemist en de bestelling voor u regelen. Eventueel kunnen ook genodigden aansluiten met de bestelling, zodat de bloemen en linten op elkaar kunnen worden afgestemd.

Voor de bloemen geldt natuurlijk dat er veel mogelijkheden zijn in kleur en prijs. Wij werken met bloemisten die van uw vraag een kunstwerk maken. Zij werken net als wij vanuit uw beschikbare budget. 


kiststukbloemenhart


boeketten zussen
Bloemenband
Een duurzaam alternatief, vaak gebruikt bij een crematie en toegestaan bij natuur begraven, is de bloemenband. Dat is een band met vakjes voor bloemen die om de kist heen wordt gespannen en waar verschillende bloemen ingestoken kunnen worden. Al dan niet meegenomen door familie en genodigden of met de lievelingsbloemen van overledene.
Deze band hebben wij standaard in beige en de kleuren van de Molukse vlag.
Strooibloemen
Bij begraven worden vaak bloemblaadjes (of bloemen) in het graf gestrooid. Op aanvraag verzorgen wij dit ook.

Bloemen geven?
Wilt u bloemen geven? Vraag dan altijd even of dit gewenst is en eventueel in welke kleuren. Kies niet een te groot stuk uit. De familie wil meestal graag zelf het grootste stuk op de kist leggen.
Neem gerust contact met ons op om te vragen wat de familie wenst.E-mailen
Bellen